Recenze antidekubitních matrací

Jaké matrace proti proleženinám jsou nejlepší pro nemocné lidi? Otázka je velmi relevantní. Koneckonců, proleženiny jsou velkým problémem pro někoho, kdo je kvůli zdravotním problémům nucen dlouho ležet. Abychom to zjistili, rozhodli jsme se představit vám recenze lidí.

Recenze

Valeria Alexandrovna

Dlouho jsme přemýšleli, jak si vybrat a který je lepší. Vylezli jsme na fóra, četli. Ve výsledku jsme koupili matraci HICO-DECUBIMAT 360. Jen jsme si nemysleli, že by se od sebe mohly lišit. V zásadě jsme spokojeni, kompresor pracuje docela tiše. Ukázalo se však, že když kupujete, musíte věnovat pozornost tomu, jak to leželo srolované ve skladu, aby nebyly žádné záhyby. Neviděl jsem to. Nyní se na jednom místě vytvořila trhlina, která začala uvolňovat vzduch. Musel jsem použít opravnou sadu.

Vítěz

Mohu vám dát jednu radu. Při nákupu antidekubitní matrace požádejte prodavače, aby zapnul kompresor a poslouchal, jak to funguje. Nevěřte tomu, co píše výrobce o každém ze svých produktů. Porovnával jsem. Nejtišší dostupný v tomto dni byl polský kompresor matrace VCM 202. EasyAir ale fungoval docela nahlas.

Julie

Nedávno se můj dědeček velmi zhoršil. Nyní je upoután na lůžko. Slyšel jsem, že existují takové matrace proti proleženinám. Dozvěděl jsem se, že jsou voda a nevoda, a že voda je lepší. Ale bohužel, když jsem přišel do obchodu se zdravotnickým vybavením, byl jsem zklamaný. Ukázalo se, že voda je velmi drahá. Musel jsem manažerům důvěřovat a koupit levnější, který nabízeli - BAS 3000 H. Vyrobeno v Německu, mobilní. Obecně spokojený.

Valya

Můj strýc má míchu. Použijte matraci MT-302. Chce to změnit, protože ležet na válcích a je to balón, to není pohodlné. A kompresor postupně nafukuje válce. Obecně bych chtěl něco lepšího.

Dmitry D

Mohu doporučit antidekubitní systém Hico-Decubimat vyrobený v Německu. Systém má tichý kompresor. Princip činnosti spočívá v tom, že malé písty se neustále pohybují uvnitř. A ukázalo se, že tlak je aplikován pokaždé na jinou část těla, což vylučuje tvorbu proleženin. Navíc se zdá, že je to způsob, jakým se vyrábí, druh masáže, která neumožňuje zahájit stagnující procesy v těle. Systém je opravdu drahý, ale účinek stojí za to.

Kolja

Koupili jsme matraci pro moji babičku Armed Cellular. Všechno je v pořádku, moje babička je šťastná, proleženiny se začaly hojit. Tlak v kompresoru je nastavitelný. Ale mám na něj nárok. Už jsou to dva týdny, co byl u nás doma, a v místnosti je neustále přítomný zápach gumy. A veškeré ložní prádlo je v něm namočené. A kompresor je trochu hlučný.

Maria Viktorovna

Matraci Effect 2500 používám už tři měsíce. Koupeno pouze na základě ceny - za drahé nebyly peníze. Všechno je v pořádku, plní svůj hlavní úkol, nejsou zde žádné proleženiny. Je to jen to, že se nedávno objevilo nějaké vrzání, možná se toho můžete nějak zbavit, prostě o tom nevím?

Výběr antidekubitní matrace!

Starám se o pacienta v posteli. Dříve trpěla proleženinami. Nyní jí příbuzní koupili matraci Orthoforma M-0003. Proleženiny jsou téměř pryč. Je pravda, že jsem na nich musel tvrdě pracovat, když byli zaneprázdněni. Nyní zbývají malé červené skvrny, ale myslím, že postupně a s tím se vyrovnáme. To je něco nedávno, buňky začaly tak bobtnat najednou. A předtím to fungovalo jako hodiny po dobu 8 měsíců.

Tamara

Chci vyjádřit svůj obdiv k matraci EasyAir 250 EL. Když se moje babička dostala do nemocnice, za pár dní se okamžitě začaly objevovat proleženiny. Stáří stejně - 85 let života pro vás není vtip. Když jsme tedy přinesli tuto matraci do nemocnice, všechno proběhlo hladce, všechny náznaky proleženin zmizely. Faktem je, že se jedná o systém s vyfukováním mikroporů v matraci. Ukázalo se, že proudění vzduchu je pro pokožku velmi dobré, zejména pro starší ležící osobu..

Zelený

Sloužil tubulární efekt 5000 mé tetě po celý rok. Měla zlomeninu kyčle. Dobrý model. Kompresor je tichý. Jsou zde ventilační otvory. Zahrnuta byla také ochranná plachta. Obecně se vzhledem k nízké ceně matrace plně ospravedlnila. A předtím, než si koupili MT-302, se to za týden začalo rozptylovat ve švech. Lepené, lepené a po dvou měsících byly stejně vyhodeny. Možná jen smůla, nebo možná takový model je.

Irina

Matraci MT-303 používáme již více než rok. Nemám na něj žádné stížnosti. Ale nejdřív mu prádlo po celou dobu sklouzlo. Ale tento problém jsme vyřešili. Jen na to šili speciální prostěradla, no, něco jako obal. Nyní je vše v pořádku, je to pohodlné a pozoruhodně se vyrovnává s jeho funkcemi.

Vadim Genadievič

Antidekubitní matrace MT-302, škoda, že o její existenci nevěděli dříve. Pomáhá to? Stará ležící babička dlouho trpěla proleženinami. Od té doby, co jsme dostali matraci, rány přestaly růst a na některých místech se dokonce začaly hojit. Je nutné takové produkty více inzerovat, protože lidé o takových zařízeních někdy prostě nevědí a v důsledku nevědomosti trpí.

Maria

Přátelé nám poradili, abychom si koupili matraci poté, co si můj dědeček zlomil stehno. Lékaři se neodvážili provést operaci, srdce a věk. Koupili jsme Orthoforma M 0003. Zajímavé a hlavně jednoduché zařízení, prostě skvělý vynález. Jeho podložky se střídavě nafukují pomocí kompresoru. Proto to vypadá jako masážní efekt. Děda lhal 20 dní, ale není tam ani zarudnutí. Na plachtu jsem ale našil speciální gumičky, aby neklouzaly. Díky vynálezcům.

Další recenze

Katia

Matrace Orthoforma M 0003 je nejdůležitějším vynálezem pro ochrnuté pacienty. Svou tchán jsem musel neustále obracet, aby se netvořily proleženiny a její váha nebyla malá. Ale s touto akvizicí se můj život stal mnohem jednodušším, potřeba neustále znepokojovat nemocného člověka zmizela. Ano, také úžasně myje, což je také důležité, kdo se o takové pacienty stará, ví o čem mluvím.

Michail Serovský

Nikdy jsem si nemyslel, že problém s proleženinami lze vyřešit tak snadno. Na radu lékaře, kterého jsem znal, jsem si koupil matraci proti proleženinám COMFORT 2014. moje matka byla už třetí rok upoutána na lůžko. Samozřejmě se o ni neustále stará kvalifikovaná zdravotní sestra, ale díky neustálému nehybnému ležení začala vyvíjet proleženiny. Nekupoval jsem žádné masti a prášky, všechno nadarmo. A zakoupením matrace se rány začaly hojit, moje matka se stala veselší a zdravotní sestra je nyní snazší. Děkuji doktorovi za radu.

Gen

Koupil jsem své lhavé tchyni matraci proti proleženinám "TRIVES" 5000. Super věc. Nyní je pro ženu mnohem snazší se o ni starat. Má takové zařízení s kompresorem, pumpuje válce jeden po druhém a zdá se, že je získána masáž. Má také rezervní válec. Pokud tedy něco změníme, bude to i nadále sloužit jako nové. Kompresor opravdu vydává malý hluk, ale to je v pořádku, hlavní je, že proleženiny se začaly léčit u tchyně.

Natálie

Je škoda, že naše nemocnice ještě nemají dostatečné zabezpečení. Moje sestra šla do nemocnice, ležela tam 3 týdny, na těle se začaly objevovat proleženiny. Vzali mě domů a soused mi poradil, abych si koupil speciální matraci. Nyní je problém s proleženinami téměř vyřešen. Léčíme to trochu víc a všechno bude v pořádku! Matrace se skládá z nafukovacích buněk, které jsou střídavě nafukovány pumpou. Výsledkem je druh permanentní masáže. Skvělá věc. Kdyby jen čerpadlo hučelo ještě méně.

Hodnocení TOP 7 nejlepších antidekubitních matrací: klady a zápory, recenze, cena

Antidekubitní matrace se tvoří na těch oblastech pokožky, které jsou pravidelně vystavovány tlaku. Taková poranění jsou nebezpečná pro lidské zdraví a vyžadují řádné zacházení. Při řešení tohoto úkolu pomáhají speciální matrace, které účinně působí proti neurotrofickým poruchám. V tomto článku vám řekneme o nejlepších modelech a zdůrazníme několik hlavních typů těchto matrací..

Obsah:

  1. Druhy
  2. Hodnocení TOP 7 nejlepších antidekubitních matrací
    1. OZBROJENÝ
    2. NOVEA 574
    3. BRONIGEN BAS-3000
    4. INVACARE SOFTFORM PREMIER
    5. ORTHOFORMA M-0007
    6. TITAN COMFORT 2013
    7. TRIVES VF 2500
  3. Srovnávací tabulka představených modelů
  4. Nejlepší seznamy
    1. Statický
    2. Buněčný
    3. Tubulární
  5. Provozní řád
  6. Co hledat při výběru

Odborníci dělí matrace do tří širokých kategorií:

  1. S plnivem. Takové modely jsou doporučovány pro použití u pacientů, kteří jsou částečně imobilizováni. Díky speciální struktuře materiálu rozkládá matrace zátěž rovnoměrně. Kompletní sada obsahuje nejen matraci, ale také několik polštářů. Měly by být umístěny pod paty a holení, protože to jsou části těla, které jsou nejvíce ohroženy..
  2. Buněčné modely mají tento název kvůli nestandardní struktuře, což je celý blok skládající se z malých vzduchových buněk. Všechny jsou připojeny k ovládacímu panelu, který ovládá kompresor. Zabývá se tlakem vzduchu do buněk. Uživatel má právo nezávisle nastavovat množství a stupeň přiváděného vzduchu. Masážního efektu lze dosáhnout změnou tlaku ve všech buňkách. Každá buňka má malý ventilační otvor, kterým vzduch vystupuje pod tlakem hmoty uživatele. Existuje tedy určitá úvaha pacienta a tvorba potu není povolena, což je vynikající prevence dekubitů. K dispozici jsou také matrace tohoto typu bez kompresorů. V tomto případě jsou složeny z gelu a jsou podobné standardním plněným výrobkům. Masážního efektu je zde dosaženo díky rozdělení povrchu na mnoho buněk. Vyrobeno z výjimečně kvalitního materiálu, který je praktický a snadno se čistí.
  3. Balónové (trubkové) výrobky jsou doporučovány pro lidi vážící více než sto kilogramů. Vzhled připomíná několik trubkovitých polštářů vzájemně spojených. Střídavě nasávají vzduch a přispívají k vytvoření masážního efektu. Povrch modelu je vyroben pomocí jedinečné laserové technologie, díky níž vzduch proudí malými kanály přímo do těla uživatele a zabraňuje pocení. Tím se zabrání tvorbě dekubitů a jejich léčba se několikrát zrychlí. Tyto výrobky jsou vyrobeny ze speciálního hypoalergenního materiálu..

Hodnocení TOP 7 nejlepších antidekubitních matrací

Níže je uvedeno hodnocení nejlepších námořníků, kterými jsou následující modely:

  • OZBROJENÝ.
  • NOVEA 574.
  • BRONIGEN BAS-3000 H.
  • INVACARE SOFTFORM PREMIER.
  • ORTHOFORMA M-0007.
  • TITAN COMFORT 2013.
  • TRIVES VF 2500.

Přejdeme k podrobnému popisu prezentovaných produktů.

OZBROJENÝ

Otevírá hodnocení nejlepší antidekubitní matrace, což je sada sekcí tvarovacího typu. Venku je odnímatelný kryt odolný proti vlhkosti.

VýrobceČína
Celkové rozměry41x33x39,5 cm
Váha15,6 kg

klady

  • existuje spolehlivý kryt odolný proti vlhkosti;
  • má odolnost vůči dezinfekčnímu ošetření;
  • snižuje bolest.

Minusy

Cena: od 1 000 do 1 800 rublů.

Skvělá matrace! Pomohl nám mnoha způsoby. Hlavní výhodou je snížení bolesti a proudění vzduchu do všech částí těla. Vyzkoušeli jsme to na sobě, takže jej můžeme doporučit ke koupi.

NOVEA 574

Odborníci doporučují tento model za účelem profylaxe proti vzniku dekubitů, které se objevují v případě onemocnění páteře. Vyrobeno z tvarovacích polštářů a je určeno pro pacienty s popáleninami a kožními poruchami.

ZeměRusko
Velikost195x850x80 cm
Hmotnost12 kg

klady

  • pamatuje si tvar těla uživatele;
  • čtvercový kryt zajišťuje rychlý krevní oběh;
  • obsahuje ochranné pouzdro.

Minusy

  • nenalezeno.

Cena: od 8 000 do 10 000 rublů.

Koupili jsme matraci na naléhavé doporučení lékaře a jsme s použitím naprosto spokojeni. Design opravdu dělá vynikající práci s problémem proleženin a nezpůsobuje nepohodlí.

BRONIGEN BAS-3000

Statický produkt je prodáván jménem německé značky a má systém ventilačního typu, který umožňuje pokožce získat úplný přístup ke kyslíku během dlouhodobé imobilizace. Model má nepřetržitý provozní režim, díky kterému zpomaluje a zastavuje vývoj dekubitů.

ZeměNěmecko
Váha2 kg
Velikost190x800x55 cm

klady

  • dobře promyšlený ventilační systém;
  • funguje nepřetržitě;
  • zabraňuje vzniku nového poškození;
  • poskytuje pohodlný pobyt;
  • kompresor má vysokou spolehlivost a během provozu prakticky nevydává hluk;
  • vytváří efekt lehké masáže.

Minusy

Cena: od 8 000 do 10 000 rublů.

Koupil jsem model pro babičku, abych zabránil vzniku proleženin. Ve skutečnosti se ukázalo být velmi pohodlné a mnohem lepší než standardní matrace. S nákupem jsme naprosto spokojeni..

INVACARE SOFTFORM PREMIER

Statická masáž se zabývá rovnoměrným rozložením tělesné hmotnosti člověka po celém jeho povrchu. Kryt je odolný proti vlhkosti, díky čemuž si po dlouhou dobu zachovává svůj původní vzhled. Uvnitř produktu je velké množství nezávislých bloků. Tento design umožňuje ušetřit na opravách a v případě potřeby vyměnit poškozený prvek za nový..

ZeměUSA
Váhový limit247 kg
Velikost198x90x15,2 cm

klady

  • vydrží hmotnost až 247 kg;
  • má vysokou odolnost proti vlhkosti;
  • zachovává svůj původní vzhled po dlouhou dobu;
  • sestává ze samostatných bloků a zahrnuje nahrazení novým;
  • pěnová guma vytváří pohodlné podmínky pro uživatele;
  • rychle se přizpůsobí teplotě osoby;
  • vyniká svou speciální pružností.

Minusy

  • velká hmotnost způsobuje velké potíže při přepravě (13 kg).

Cena: od 40 000 do 45 000 rublů.

Dlouho jsem hledal kvalitní a efektivní matraci. Nedíval jsem se na cenu, protože pro mě byl důležitý pouze kvalitní výsledek. Po použití tohoto produktu jsem byl zcela spokojen.

ORTHOFORMA M-0007

Hlavním úkolem předkládaného modelu je léčba a prevence dekubitů. Vyrobeno z polyvinylchloridu, který poskytuje vynikající výsledky při hojení ran.

VýrobceRusko
Celkové rozměry30x17x18 cm
Hmotnost3.5

klady

  • účinně zvládá léčbu dekubitů;
  • má silný terapeutický účinek při úrazech a onemocněních spojených s páteří;
  • je profylaktické činidlo spojené s trofickými poruchami;
  • snižuje bolest;
  • zvládá léčbu popálenin;
  • má masážní účinek;
  • vysoká pevnost materiálů.

Minusy

  • nenalezeno.

Cena: od 2 000 do 3 500 rublů.

Tuto matraci používám již několik let. Jeho použití nikdy nepřineslo žádné nepohodlí, a proto jej mohu považovat za nejlepší ve své kategorii. Dobrou cirkulaci vzduchu je třeba zaznamenat zvlášť..

TITAN COMFORT 2013

Výrobce tohoto produktu je skutečným lídrem ve svém podnikání na světovém trhu. Nabízí uživatelům optimální modely, které splňují všechna nejdůležitější kritéria pro použití. Výrobek pneumatického typu zaručuje rovnoměrné rozložení tlaku a tlumení nárazů. Díky této akci se ukázalo, že zpomaluje výskyt a vývoj kožních problémů..

Země výrobceNěmecko
Materiálpolyvinyl chlorid
Váha1,8 kg

klady

  • poskytuje amortizaci;
  • rovnoměrně rozděluje tlak na tkáně;
  • zastavuje vývoj poruch trofického typu;
  • sada obsahuje tichý kompresor;
  • struktura buněčného typu přenáší vzduchovou proměnnou s možností změny bodu otáčení;
  • horní vrstva je vyrobena z polyvinylchloridu, což je materiál s materiálem s vysokou odolností proti opotřebení;
  • snadno se čistí a dezinfikuje.

Minusy

Cena: od 2 000 do 3 500 rublů.

Antidekubitní matrace odvádí vynikající práci se svými hlavními úkoly a nepoškozuje zdraví pokožky. Kromě toho je velmi pohodlné a snadno ovladatelné..

TRIVES VF 2500

Systém proti proleženinám zahrnuje kompresor a matraci sestávající z buněk. Speciální lamely zaručují účinné protiskluzové působení na povrch. Má formu buněk vytvořených ve formě kosočtverců. Maximální hmotnost uživatele je 150 kg.

Váhový limit150 kg
Složeníbuněčná matrace, kompresor
Počet článků130 ks

klady

  • klapky skládacího typu neumožňují matraci sklouznout;
  • pracovní povrch je 130 kosočtverečných buněk;
  • zaručený antidekubitní účinek podle samotného výrobce;
  • funkce foukání vám umožňuje omezit pocení;
  • tichá práce nezpůsobuje nepohodlí;
  • materiály šetrné k životnímu prostředí.

Minusy

Cena: od 3000 do 4500 rublů.

Moje babička koupila matraci z preventivních důvodů a ujišťuje mě, že se ukázalo být mnohem pohodlnější a lepší než standardní protějšek. Produkt kombinuje mnoho užitečných vlastností za optimální cenu.

Srovnávací tabulka představených modelů

Níže je tabulka s hlavními charakteristikami dříve popsaných modelů.

jméno výrobkuZemě původuRozměry (cm)Váha (kg)Náklady, rub)
OZBROJENÝČína41x33x39,515.61 000 - 1 800
NOVEA 574Rusko195x850x80128 000 - 10 000
BRONIGEN BAS-3000 HNěmecko190x800x5528 000 - 10 000
INVACARE SOFTFORM PREMIERUSA198x90x15,21340 000 - 45 000
ORTHOFORMA M-0007Rusko30x17x183.52 000 - 3 500
TITAN COMFORT 2013Německo11x22,5x101.82 000 - 3 500
TRIVES VF 2500Německo200 × 90 × 6,52.13 000 - 4 500

Nejlepší seznamy

Uspořádali jsme seznam nejlepších modelů ve třech kategoriích:

  • Statický.
  • Buněčný.
  • Tubulární.

Nabízíme podrobný popis těchto sekcí.

Statický

HILBERD podporuje přirozený krevní oběh a účinně uvolňuje svalové napětí. Matrace reguluje tlak v celé oblasti těla. Doporučeno pro použití pacienty, kteří tráví dlouhou dobu v poloze na zádech. Vlastností modelu je odnímatelný kryt. Je těsný a vodotěsný a polyuretanová podšívka zajišťuje optimální větrání.

Prevencenemoci zad
efektpodpora oběhu, úleva od bolesti
Barvabílá, modrá, světle modrá

Cena: od 5 000 do 6 900 rublů.

Buněčný

Carilex Medex má uvnitř šestnáct trubicových buněk, které jsou vybaveny spolehlivou ochranou proti vlhkosti a dokonale zvládají funkci průchodu vzduchu. Sada obsahuje kromě samotné matrace také řídicí jednotku a ochranný kryt. Účinkem je snížení vlhkosti pokožky a odstranění většiny zátěže z lopatek a šíje.

Počet článkůpatnáct
Výška13 cm
Celkové rozměry200x90x13 cm

Cena: od 35 000 do 40 000 rublů.

Tubulární

Bronigen BAS 4000 C je systém skládající se z čerpadla a sedmnácti válců. Pomáhá normalizovat krevní oběh, poskytuje terapeutické a masážní účinky. Účinnosti ošetření se dosáhne působením proměnlivého tlaku na různé oblasti produktu. Povrch modelu má spolehlivou ochranu proti vlhkosti. Lze jej vyčistit zpracováním speciálními prostředky..

Vysoké zatížení140 kg
Čerpadlotichý
efektrelaxační masáž

Cena: od 20 000 do 23 500 rublů.

Provozní řád

Matrace by měla být umístěna na posteli tak, aby vzduchové buňky směřovaly nahoru tak, aby spojovací trubky byly umístěny ve spodní části lůžka. Pokud používáte produkt buněčného typu, měl by být pečlivě rozložen po celé ploše postele a volné části by měly být srolovány pod běžnou matraci.

Po správném rozložení matrace je nutné provést připojení ke kompresoru. Před tím je bezpodmínečně nutné zkontrolovat ohnutí trubky a vyloučit možnost ohnutí nebo pádu pod matraci. Poté je model zakryt plechem bez instalace jakýchkoli upevňovacích prvků. Před umístěním pacienta na zařízení je bezpodmínečně nutné otestovat povrch a zajistit, aby buňky vytvářely požadovaný střídavý tlak a správně fungovaly..

Hlavním parametrem pro terapeuticky efektivní použití a správnou volbu je nastavení optimálního tlaku. Stanovení úrovně tlaku není obtížné: má se za to, že čím menší je hmotnost pacienta, tím menší tlak je vyžadován.

Co hledat při výběru

Chcete-li zvolit správnou antidekubitní matraci, měli byste se určitě poradit se svým lékařem, který po podrobném vyšetření a prostudování osobního případu pacienta dá doporučení k nákupu. V zásadě při nákupu doporučuje zvážit následující faktory:

  1. Pohled. Voštinový model se doporučuje pro použití u pacientů zcela upoutaných na lůžko. Balónkové matrace jsou určeny pro imobilizované pacienty. Pokud je zamýšleno použití výhradně pro preventivní účely, je třeba zvolit statické modely s kompresorem..
  2. Velikost by měla být vzata v úvahu na základě délky a šířky postele nebo jiného nábytku, kde osoba leží. Rozměry produktu musí být nutně o 10-15 centimetrů větší než velikost pacienta, protože ve vodorovné poloze se růst mírně zvyšuje.
  3. Materiál. Nejpopulárnější a nejkvalitnější jsou PVC a plastové dráhy, plněné plynem a vyrobené na bázi polyuretanu.
  4. Při používání hraje důležitou roli přítomnost kompresoru. Musí nutně mít takové vlastnosti jako nehlučnost a trvanlivost..
  5. Výrobce. Před nákupem konkrétního modelu byste se měli seznámit se společností, přečíst si uživatelské recenze a ujistit se o kvalitě produktů, které prodává.
  6. Hmotnost je důležitým faktorem při výběru matrace. Mobilní produkty jsou určeny pro použití s ​​hmotností nejvýše sto kilogramů. Pokud váha přesahuje uvedenou značku, doporučujeme vám podrobněji se podívat na balónovou matraci.
  7. Foukací systém je užitečným a pohodlným doplňkem. Doporučuje se u zcela imobilizovaných pacientů, protože nadměrné pocení má v jejich případě nepříznivé následky. Nafukovací matrace zlepšují ventilaci a zabraňují dalšímu zhoršování stavu pokožky.

Matrace proti proleženinám: 180 recenzí na 54 produktů

Tamara
17.09.2019
Výhody: kvalita splňuje všechny požadavky pacienta, snadno se transformuje při změně polohy postele., Materiál je měkký a snadno zpracovatelný.

Komentář: Ideální pro postel, tam je malý hluk, ale spousta výhod.

Alina Shumnaya
28.08.2019
Výhody: snadné použití a údržba, správná velikost pro mou postel, funguje téměř tiše.

Komentář: Účinnost skutečně existuje, přinejmenším se neobjevují nové proleženiny.

Alexandra
05/06/2020
Výhody: vynikající matrace, udržuje svůj tvar, neklouzá, na rozdíl od předchozí buněčné matrace se slabým kompresorem. Kompresor je velmi tichý. Sada obsahuje kryt, vyrovnává žebrovaný povrch. List neklouže nahoře.

Komentář:
Neukládejte a nekupujte plastovou buněčnou matraci za 3 500–4 000 tr. Trpěl tím 2 roky. Pacient byl trvalý jako v díře a ležel. Je velmi obtížné ležet na své straně kvůli tomuto selhání. Pokud jej napijete, existuje riziko roztržení plastu. Jedná se o napodobeninu podobnou plážové nafukovací matraci.
Tato žebrovaná matrace je ve srovnání s voštinovou matrací země a nebe. Hladký a elastický. Jako bys ležel na obyčejné tvrdé matraci.

Anti-bolavé matrace: 90 recenzí na 51 produktů

Valeria
24/24/2020
Plusy: normální velikosti, neodvaluje se z postele a plachta se neshromažďuje.

Komentář: ležet na něm je normální, funguje to s námi nepřetržitě, ale zároveň je to ekonomické z hlediska spotřeby elektřiny. Během práce nedošlo k žádnému přerušení, takže moje zpětná vazba je pozitivní

Angelina
28. 5. 2020
Výhody: odolný materiál, kryt, tichý kompresor, záruka

Komentář: Určitě mohu říci, že matrace funguje a zabraňuje tvorbě proleženin. Nelituji vynaložených peněz, efektivita je nejlepší!

Alexander Redenko
16.01.2019
Výhody: voštinová struktura s proměnným tlakem. Včetně čerpadla. Kompresor je tichý

Nevýhody: Žádné nevýhody

Komentář:
matrace není špatná, zejména s ohledem na to, že součástí dodávky je kompresor a čerpadlo. Povrch matrace je vyroben z PVC - samozřejmě ne příliš pěkný, ale pokud ji přikryjete prostěradlem, je to v pořádku. Kompresor není příliš objemný a není příliš hlučný. Po zakoupení matrace nebyly zjištěny nové proleženiny a na starých je třeba pracovat. Mimochodem, tlak se volí individuálně, v závislosti na hmotnosti osoby..

Alexander
30.08.2018
Výhody:
dobrá matrace, kvalitní materiál
Nevýhody:

Komentář:
Osobně matraci nepoužívám, ale řeknu vám svůj názor. Kvalita matrace je dobrá. Žádný nepříjemný zápach. Buňky se střídavě nafukují a vypouštějí. Toto téma jsem moc nečetl - tento princip je nejúčinnější proti proleženinám. Ve skutečnosti si matrace vedla dobře. Nové proleženiny se vůbec netvoří. Již existující postižené oblasti jsou v průběhu času obnoveny. Čerpadlo běží relativně tiše. Cena je normální. Díky speciálnímu ventilačnímu systému pokožka dýchá. Matraci musíte používat neustále, jinak z ní není nulový smysl. Je vhodné na něm odpočívat a spát (podle samotného uživatele).

Irina Pavlenko
08/09/2018
Výhody:

Komentář:
Buňky matrace jsou střídavě naplněny vzduchem. Výsledkem je, že to vypadá jako masáž - zdá se, že člověk neleží na jednom místě, a proto se netvoří proleženiny. Pokud jde o již existující postižené oblasti, nebude fungovat jejich odstranění pouze s jednou matrací. V kombinaci s třením a řádnou péčí však účinek na sebe nenechá dlouho čekat. A hlavní věcí je nedovolit mokrým existujícím proleženinám. A to je jednodušší v tom smyslu, že kvůli zvláštnostem matrace se člověk nepotí, výměna vzduchu je dobrá. Je to opravdu hlučné, ale s tím se nedá nic dělat...

Maxim Zuiko
30.09.2018
Výhody:
funguje tiše. Zdá se, že účinek existuje
Nevýhody:

Komentář:
kompresor je tichý. Toto je první věc, kterou stojí za to věnovat pozornost. V noci to nezpůsobuje nepříjemnosti, můžete klidně spát, protože hluk je prakticky neslyšitelný. Je ještě příliš brzy mluvit o jakémkoli výsledku. Uplynul ale měsíc a během této doby na těle pacienta není ani jedna postižená oblast. Toto zohledňuje skutečnost, že osoba vůbec nevstala a byla celý měsíc v poloze na zádech. Doufejme, že to takto bude pokračovat. Tlak se nastavuje ručním regulátorem. Pracovali jsme v maximálním režimu, o výsledcích jsem psal výše.

Anti-preležanina matrace. Výběr

Možná existují názory a provozní zkušenosti. Podíval jsem se na síť - existuje jen velmi málo recenzí a dokonce i tehdy ne podrobných, cenové rozpětí je velké se stejnými vlastnostmi, převažují nabídky přes internet s doručením (neexistuje záruka a servis) a obecně je to zajímavé - opravdu to pomáhá. PS Všechno zdravé dlouhověkosti!

Když si můj dědeček zlomil kyčelní krk, objevily se na jeho zádech a hýždích proleženiny. Nejprve dědeček položil polštáře, poté mu koupili gumový nafukovací kruh. Všechno bezvýsledně, proleženiny jen rostly. Ve výsledku jsme od Medtechniky koupili německou antidekubitní matraci s názvem HICO 367. Doslova příštího dne jsem si přestal stěžovat na bolesti a po týdnu se všechny rány uzdravily. *
Další tip. Rány byly ošetřeny šamponem s koňakem dvakrát denně. Podíl 1: 1.
Zdraví! *

Koupili jsme si takovou matraci pro ležící tchyni, aniž bychom čekali na výskyt proleženin. Ležela na něm ne déle než jeden den - zvuk fungujícího kompresoru byl strašně nepříjemný. Bylo příjemné ležet. Při výběru modelu tedy věnujte pozornost tomuto aspektu - poslouchejte, jak hlasitý je kompresor. Nebo si předem rozmyslete, jak to odhlučnit. Nemohli jsme nic vymyslet. Ale žádné proleženiny nebyly, jen kvůli pečlivé péči.

Lida napsal:
zvuk běžícího kompresoru byl strašně nepříjemný.

* Neměli jsme takový problém. Kompresor nebyl opravdu slyšet. Hodiny tikaly hlasitěji. Extrémně, pokud si koupíte matraci s hlučným kompresorem, můžete trubky prodloužit a kompresor umístit do jiné místnosti.
* Lněné semínko nepomůže. Z toho se netvoří proleženiny. Pokud může pacient dokonce sedět v posteli, nebudou žádné proleženiny.

2Spillon 2Lida Děkuji, už něco!

Antidekubitní matrace je pro lůžkového pacienta nepostradatelnou položkou. Z neznámého důvodu nevím, já sám jsem zdravotně postiženou osobou 1. skupiny. Podle mého názoru je nejlepší zvolit buněčné matrace, protože jsou pohodlnější než trubkové. Koupil jsem svou první matraci v obchodě MET a byla přesně mobilní. S hlukem kompresoru nebyly žádné problémy. Tyto matrace jsou vynikající v prevenci otlaků..

Důkladnou péči nemůže nahradit žádná antidekubitní matrace. Pacient musí být neustále suchý a čistý, je nutné pravidelně měnit polohu těla. A jako podšívka bude nejlepší taška s proso, a ne s matrací. S nedostatečnou péčí tato zařízení jen zhoršují nekrotický proces..

Chcete-li dát pacienta na holou gumu, nemusíte mít vůbec hlavu. Přirozeně musíte sledovat svoji pokožku, o tom se nemluví. Ale matrace také hraje velkou roli, protože používá se k masáži pokožky, což zlepšuje krevní oběh.

Lida napsal:
Koupili jsme si takovou matraci pro ležící tchyni, aniž bychom čekali na výskyt proleženin. Radím v této společnosti. Ležela na něm ne déle než jeden den - zvuk fungujícího kompresoru byl strašně nepříjemný. Bylo příjemné ležet. Při výběru modelu tedy věnujte pozornost tomuto aspektu - poslouchejte, jak hlasitý je kompresor. Nebo si předem rozmyslete, jak to odhlučnit. Nemohli jsme nic vymyslet. Ale žádné proleženiny nebyly, jen kvůli pečlivé péči.

Lida,
Jaká je nejlepší matrace proti proleženinám?.

Chego, za více než 5 let se neobjevilo nic nového: péče je stále v popředí (neustálá suchost a čistota pokožky, změny polohy těla v průběhu času). Je lepší zaměřit se na hledání odpovědného pečovatele, který toto vše zajistí, než na nákup vybavení). Toto téma je v zásadě jediné na tomto fóru, kde mluvím jako profesionál, nikoli jako amatér.

Výběr dekubitové matrace

Anti-bolavé matrace jsou určeny k péči o lidi se sníženou pohyblivostí nebo na lůžku. Používají se jak k prevenci, tak k léčbě dekubitů a vředů, které se již objevily. Kromě toho eliminují bolesti svalů, protože jejich použití nezhoršuje krevní oběh a průtok lymfy. V důsledku snížení tlaku se svaly mohou úplně uvolnit a člověk lépe spí. Jakou matraci proti proleženinám je tedy lepší zvolit?

Volba typu antidekubitní matrace přímo závisí na míře mobility pacienta. Pokud člověk dokáže sám vstát a přesto má určitou pohyblivost, zvolte statickou matraci. Pokud pacient sám nevstane, ale může se otočit, musíte si vybrat mobilní. S úplnou nehybností nebo velkou hmotností pacienta si musíte vybrat balónkovou matraci.

Typy antidekubitních matrací

Všechny antidekubitní matrace jsou podle principu činnosti rozděleny do dvou typů: statické a dynamické.

  1. 1 Statické matrace fungují na principu snižování tlaku na problémové oblasti (ramena, pánev, paty, lokty) přesným přizpůsobením anatomickým křivkám těla. Díky tomu je eliminován nadměrný tlak, normalizuje se průtok krve a lymfy, což slouží jako prevence dekubitů..
  2. 2 Dynamické modely pracují na principu neustálých změn tlaku v různých oblastech matrace, což vytváří efekt jemné masáže. Toho je dosaženo pomocí kompresoru, který nepřetržitě dodává vzduch do matrace. Dynamické matrace se liší typem vzduchových sekcí: buněčné a balónové (trubkové).

Statické matrace nepotřebují externí zdroje energie. Taková matrace přesně sleduje konturu těla a optimálně rozloží zátěž po celém povrchu. Nejoblíbenějším materiálem pro statické antidekubitní matrace je polyuretanová pěna.

Buněčné matrace se skládají z mnoha dutých buněk, které jsou spojeny jako voština. Kompresor fouká vzduch do buněk střídavě v různých oblastech. Výsledkem je permanentní masážní účinek, který zabraňuje tvorbě dekubitů..

Balónkové (trubkové) matrace neobsahují uvnitř buňky, ale duté balónky, které jsou umístěny napříč. Vzduch je čerpán střídavě pomocí kompresoru, což vytváří masážní efekt. Některé modely jsou vybaveny samostatnými válci, z nichž každý je umístěn v samostatném pouzdře. Libovolný válec lze v případě potřeby vyjmout nebo vyměnit.

Kritéria výběru

Matrace pro lůžkového pacienta stojí za výběr pouze po konzultaci s lékařem. Lékař určí fyzický stav pacienta, stav kůže, určí, zda již existují proleženiny, určí stupeň jejich progrese.

  1. 1 Typ matrace
    • Statické matrace jsou vhodné pro pacienty s částečným omezením pohybu, kterým je předepsán odpočinek v posteli. Používají se k prevenci dekubitů a přetížení svalů..
    • Mobilní matrace jsou určeny pro ty, kteří se nemohou hýbat nebo jen těžko vstávají z postele. Tento typ matrace se používá k prevenci dekubitů a u pacientů, kteří mají dekubity mírné až středně silné. Buněčné matrace jsou vhodné pro lidi, jejichž hmotnost nepřesahuje 100–120 kg.
    • Balónkové matrace se používají, když je pacient zcela imobilizován, stejně jako u středně těžkých a těžkých proleženin. Rovněž balónkové matrace se zobrazují lidem, jejichž hmotnost přesahuje 120 kg.
  2. velikost 2

Nezapomeňte změřit postel, kde bude pacient. Matrace by neměla být větší než postel, protože by to narušilo její funkci. Pokud je matrace větší než postel a její okraje visí dolů, dojde k narušení cirkulace vzduchu. To může poškodit kompresor a také výrazně snížit účinnost matrace. Pokud je matrace mnohem menší než postel, způsobí to pacientovi nepříjemnosti. 3 Materiál

Vysoce kvalitní antidekubitní matrace jsou vyrobeny převážně z polyuretanové pěny (polyuretanové pěny) nebo polyvinylchloridu. Oba materiály mají podobné vlastnosti - snadno se čistí a rychle schnou.

U pacientů, kteří se často a silně potí, je lepší zvolit matrace s možností dalšího vyfukování. Vzduchem chlazené buněčné a balónové matrace jsou určeny pro lidi se zvýšeným potením. K jejich výrobě se používá speciální materiál s mikroskopickými otvory, kterými neustále uniká vzduch. Proudění vzduchu ochlazuje lidskou pokožku, brání hromadění potu a udržuje optimální teplotu.

Kompresory se zpravidla dodávají ve stejné sadě s matrací - souhrnně nazývané antidekubitní systém. Při nákupu se ale ujistěte, že kompresor není příliš hlasitý. Hladina hluku vyzařovaná tímto zařízením by měla být v rozmezí 5-10 dB. Pokud je vyšší, bude pro pacienta obtížné usnout, protože kompresor musí neustále pracovat.

Musíte také věnovat pozornost programům, které kompresor podporuje. U levných modelů často existuje pouze jeden program bez možnosti výběru „statického“ režimu, změny tlaku a doby změny cyklu. 5 Výrobci

V prodeji je mnoho modelů a zjistit, které antidekubitní matrace je lepší zvolit, není snadné.

Neměli byste kupovat levné modely matrací, protože selhávají velmi rychle: kompresor se porouchá a samotná matrace praskne. Budete nuceni to neustále opravovat a opravovat.

Z těch výrobců, kteří jsou k dispozici na našem trhu, jsou značky jako ADL (Německo), Bronigen (Německo), OSD (Itálie), Gi-emme (Itálie), Eurocare (Belgie), Invacare (USA), ROHO (USA).

Vykořisťování

Statické matrace se používají samostatně a pokládají se přímo na základnu postele.

Buněčné a balónkové matrace se položí na běžnou matraci tak, aby spojovací trubice byly v oblasti nohou. Trubky nesmí být zauzlené a nesmí spadnout pod matraci. Kompresor je umístěn vedle postele nebo zavěšen na boční liště postele.

Na matraci se položí plachta a zastrčí její volné konce. K připevnění listů nepoužívejte špendlíky, protože by mohly probodnout celu nebo balón.

Nejdůležitější je nastavit optimální úroveň tlaku. To zohledňuje nejen váhu, ale také výšku člověka, protože pacient s nízkou a nadváhou může vážit stejně jako vysoký a hubený.

Nejdůležitější je nastavit optimální úroveň tlaku. Antidekubitní matrace a povrch běžné matrace. Pokud prsty vnikají obtížně, musí se zvýšit tlak. Pokud prsty procházejí příliš volně, měl by být tlak snížen..

Chcete-li zjistit, zda je tlak správný, posuňte prsty mezi část antidekubitní matrace a povrch běžné matrace. Pokud prsty vnikají obtížně, musí se zvýšit tlak. Pokud prsty procházejí příliš volně, měl by být tlak snížen..

Čištění matrace se provádí v souladu s pokyny, jejichž pravidla se mohou u různých typů matrací lišit. Existuje však několik obecných pokynů:

  • nepoužívejte k čištění látky obsahující brusiva;
  • vyčistěte matraci v nafouknutém stavu a uložte ji ve vypuštěném stavu;
  • antialergické matrace by se neměly sušit na přímém slunečním světle;
  • takové matrace nelze žehlit.

A poslední doporučení: mějte na paměti, že všechny antidekubitní matrace musí mít certifikát shody a lékařské osvědčení. Matraci kupujte pouze ve specializovaných prodejnách zdravotnického vybavení nebo v lékárnách.

TOP 10 nejlepších antidekubitních matrací

Neschopnost plně se pohybovat má často za následek další doprovodné problémy. Jedním z nejnaléhavějších z nich je navíc riziko dekubitů - vředů, které se na těle objevují v důsledku dlouhodobé nepřítomnosti normálního krevního oběhu v tkáních. Tento výsledek je důsledkem sevření oblastí kůže anatomicky nesprávnou polohou těla pacienta..

Někdy ke vzniku proleženin stačí i 2-3 hodiny nehybnosti. Vyvíjejí se velmi rychle a způsobují pacientovi silnou bolest. Léčba je velmi, velmi obtížná. Hlavním úkolem péče o pacienta na lůžku je proto prevence takových vředů..

Až donedávna byl tento problém prakticky neřešitelný: schopnost plně obnovit krevní oběh v poškozených oblastech nebyla dána neustálou péčí, třením nebo aplikací drog. Aby se předešlo vzniku proleženin pacienta, je nutné obracet se alespoň každou hodinu a půl. A to i v noci. A málokdy má někdo takovou příležitost..

Ale technologie nestojí na místě. A vzhled matrací proti proleženinám umožnil pacientům na lůžku nezhoršit jejich stav. Takové příslušenství lze použít jak v klinice, tak doma. Moderní průmysl nabízí matrace přizpůsobené individuálním charakteristikám pacienta, z různých materiálů, v různých konfiguracích. Ale jak udělat nejlepší volbu?

  1. Jak si vybrat dekubitovou matraci
  2. Přítomnost kontraindikací
  3. Pracovní princip: statický nebo dynamický
  4. Vlastnosti konstrukce: trubkový nebo voštinový
  5. Jednotlivé parametry a užitečné funkce
  6. Cenová politika
  7. Nejlepší statické dekubitní matrace
  8. Invacare Softform Premier
  9. Ozbrojené M3G1 (N)
  10. Matrace MET Standart 4
  11. Nejlepší trubkové antidekubitní matrace
  12. Carilex Dual
  13. Bronigen BAS 4000 C.
  14. Barry mezzo základní
  15. Meditech MT-302
  16. Nejlepší buněčné antidekubitní matrace
  17. Barry serio plus
  18. ORTHOFORMA M-0007
  19. Meditech MT-303

Jak si vybrat dekubitovou matraci

Antidekubitní matrace je účinným prostředkem nejen k prevenci proleženin. Výrobky se úspěšně používají i v případě výskytu vředů různé závažnosti. Nazývají se také antidekubitní systémy, protože se skládají z celého komplexu zařízení kombinovaných do jednoho celku, aby se zabránilo snížení přirozeného metabolismu v tkáních pacienta..

Jsou uspořádány tak, aby tlak vyvíjený na tělo nebyl fixován v samostatných bodech, ale byl rovnoměrně rozložen. Přirozený krevní oběh tedy zůstává na úrovni blízké normálu, což pomáhá předcházet vzniku dekubitů. A v případech, kdy proces buněčné smrti již začal, zastavte jej a úspěšně překonejte problém.

Antidekubitní systémy úspěšně plní následující úkoly:

  • Snižte zatížení nejproblematičtějších oblastí.
  • Zlepšuje krevní oběh.
  • Podporuje regeneraci tkání.
  • Mají masážní účinek.
  • Podporuje maximální relaxaci těla, dobrý odpočinek a spánek.

Jejich volba má mnoho nuancí, které je třeba vzít v úvahu. Nejprve však musí být taková akvizice projednána s lékařem..

Přítomnost kontraindikací

Bohužel existují chvíle, kdy je jakýkoli pohyb pro pacienta naprosto kontraindikován. Například poranění páteře nebo jiné stavy, při nichž musí být poloha těla pacienta nehybná. Před objednáním matrace se proto musíte ujistit, že takové kontraindikace neexistují. Kromě toho, pokud lékař schválí nákup antidekubitního systému, dá také doporučení ohledně jeho optimálních parametrů pro konkrétního pacienta..

Pracovní princip: statický nebo dynamický

Matrace do postele jsou rozděleny do dvou skupin: statické a dynamické. Výrobky prvního typu jsou hodně podobné ortopedickým. Jsou nehybní a nepotřebují zdroj energie. Takové struktury jsou nejčastěji vyrobeny z ultrahustých materiálů s vysokými viskoelastickými vlastnostmi: polyuretanová pěna, PVC a další. Existují však také modely s gelovou výplní.

Antidekubitního účinku u nich je dosaženo správným obalením těla pacienta. Materiál a tvar takového příslušenství jsou „přizpůsobeny“ individuálnímu tvaru pacienta. Díky tomu se optimalizuje rozložení zátěže a tím se sníží tlak těla na tkáň. Takové modely jsou vhodné výhradně pro nemocné, částečně imobilizované, kteří se čas od času dokážou pohybovat samostatně.

A požadavky lidí, kteří úplně ztratili schopnost pohybu, splňují výhradně dynamické modely. Princip fungování a konstrukční vlastnosti jsou zcela odlišné. Takové příslušenství vyžaduje stálý přísun zdroje energie, protože se jedná o sady dutých komor, do kterých se pomocí kompresoru vstřikuje vzduch.

Tlak v jejich buňkách se střídavě mění. Tím se zabrání namáhání stejných bodů a vytvoří se účinek jemné, nepřetržité masáže. Krevní oběh zůstává na dostatečné úrovni. Buňky dostávají normální výživu, v důsledku čehož se staré vředy uzdraví a zabrání se rozvoji nových.

Vlastnosti konstrukce: trubkový nebo voštinový

Dynamické modely jsou zase rozděleny na buněčné a tubulární. V prvním případě vypadá struktura jako list s voštinami. Jeho buňky jsou naplněny vzduchem v šachovnicovém vzoru. Takové matrace jsou vynikající prevencí dekubitů. Kromě toho se dokonale projevují při léčbě pacientů, kteří již narazili na lehké nebo střední kožní léze. Výrobky tohoto typu vydrží zatížení až 120 - 130 kg.

Pacienti s těžkou hmotností a / nebo vředy se středním až vysokým tlakem se neobejdou bez trubicových matrací. Konstrukčně mají tyto modely podobu řady vzájemně propojených příčných válců, které jsou střídavě nafukovány a vypouštěny kompresorem. Díky tomu se provádí masáž těla pacienta, intenzivnější než v případě buněčných struktur.

Při mezních hodnotách hmotnosti nebo stupněm podráždění pokožky pacienta je lepší zvolit modely pro větší váhovou kategorii a intenzitu masáže. Například pro pacienta s průměrným stupněm proleženin a vážícím 115 kg je rozumnější koupit tubulární matraci než buněčný typ. Koneckonců, čím větší je pacient, tím větší by měly být části produktu..

Jednotlivé parametry a užitečné funkce

Při výběru matrace je stejně důležité brát v úvahu hlavní rozměry - výšku pacienta a délku jeho postele. Výrobek by neměl překročit velikost postele, protože by jinak visel dolů a to by nemělo nejlepší účinek na práci. Takové příslušenství může být o něco menší než lůžko pacienta, ale musí nutně umístit pacienta na sebe v plném růstu.

Kromě toho jsou také důležité následující:

  • Povrchová perforace nebo proudění vzduchu. Některé dynamické produkty mají na svých površích mnoho mikroskopických otvorů. To umožňuje pokožce pacienta dýchat a předchází vyrážce plenky.
  • Statický tlak. Systém kontinuální změny tlaku je někdy nepohodlný. Ale dynamické modely se statickou funkcí jsou navrženy tak, aby znehybnily matraci v nezbytných časových intervalech. Například během lékařských procedur nebo čištění.
  • Úroveň hluku kompresoru. Tento parametr si zaslouží pozornost i při nákupu. Zvláště pokud musíte zavěsit kompresor na čelo postele. V některých případech je tento problém vyřešen jednoduchou instalací tohoto zařízení pod postel..
  • Spolehlivost výrobce. Před nákupem je také důležité prostudovat si recenze výrobce. Vyhnete se tak nekvalitním výrobkům..

Vlastní certifikace pomůže chránit pacienty před úrazy spojenými s nebezpečím padělání. Například rizika pro pokožku způsobená použitím nekvalitních materiálů atd..

Cenová politika

Tento parametr nastavuje také výrobce a do značné míry závisí na zemi původu. Nejdražší jsou tedy matrace proti proležaninám ze západní Evropy. Američan - ve středním cenovém rozpětí. Levnější modely poskytují země východní Evropy. A nejvíce rozpočtových možností je z Asie. Kromě toho výrazně ovlivňuje cenu a vybavení antidekubitního systému..

Optimální model antidekubitní matrace najdete v níže uvedeném hodnocení. Jeho typ určuje fotografie a podrobnější charakteristiky najdete v pokynech.

Nejlepší statické dekubitní matrace

Invacare Softform Premier

Model známého německého výrobce, jehož cílem je usnadnit život obtížným pacientům doma i v nemocnici. Funguje jako statický rozdělovač rovnoměrného tlaku na tělo. Zvláštnost reliéfu tohoto produktu poskytuje pacientovi úplné pohodlí, brání sklouznutí, tření a roztažení pokožky. Je vybaven vodotěsným krytem, ​​který výrazně usnadňuje péči o pacienta. Používá se k léčbě dekubitů až do II. Stupně závažnosti včetně nebo k profylaktickým účelům.

Model lze vyrobit ve třech velikostech:

  • jedna (66-90 cm);
  • dvojitá (91-137 cm);
  • královská (138-152,5 cm).

Jeho výška je 15,2 cm a jeho délka se pohybuje od 141 do 210 cm. Odolává hmotnosti pacienta až 247,6 kg. Umístěte výrobek přímo na rám postele.

Cena jednolůžkového antidekubitního systému (195X90) se pohybuje kolem 45 tisíc rublů. Je to však kompenzováno jeho spolehlivostí: světově proslulý výrobce poskytuje na výrobek 4letou záruku.

Mezi matrací a tělem pacienta je povolena pouze přítomnost plachty. Použití dalších krytů nebo rozpěr snižuje jeho účinnost.

Ozbrojené M3G1 (N)

Matrace ve střední cenové kategorii, ale mnohem levnější než ta předchozí. Můžete si koupit model domácího výrobce o rozměrech 195X85X8 cm za 9990 rublů. Záruka je 12 měsíců.

Je vyroben z polyuretanové pěny. Vybaven odnímatelným nylonovým potahem a třemi gelovými prvky pro rovnoměrné rozložení zátěže. Produkt se vyrábí ve třech sekcích. Používá se na lékařských postelích.

Je určen výhradně k prevenci dekubitů u pacientů, kteří zcela neztratili motorickou aktivitu. Maximální přípustné zatížení - 125 kg.

Matrace MET Standart 4

Tento čtyřdílný design je absolutně rozpočtovou verzí antidekubitního systému určeného k usnadnění péče o pacienty s omezenou schopností pohybu a orientace, kteří musí zůstat dlouho v posteli. Můžete si je koupit od 3950 rublů. na model, velikost 195X84X8 cm.

Matrace ruského výrobce. Navrženo pro umístění na zdravotnická lůžka. Je vyroben z pěnové gumy se sekundárním napěněním a je doplněn vodotěsným potahem, který může být vyroben v modré nebo tyrkysové barvě.

Nejlepší trubkové antidekubitní matrace

Carilex Dual

Matrace určená k léčbě abscesů až do 4. stupně včetně. Je vybaven 20 vzájemně propojenými trubicemi, pokrytými spolehlivým krytem a krytem z prodyšné látky, s antibakteriálním a protiplísňovým povlakem.

Model dosahuje výšky 23,5 cm. Tělo pacienta je ponořeno do matrace, díky čemuž je pozorován maximální účinek přerozdělení tlaku. Komfort pacienta navíc zajišťuje funkce polštáře, dynamického proudění vzduchu a statického tlaku, které výrazně usnadňují péči o kriticky nemocné pacienty. A v případě výpadku proudu je vybaven pěnovou základnou o tloušťce 4,8 cm.

Je možné zakoupit produkt o rozměrech 200x90x23,5 cm za méně než 183 tisíc rublů. Záruka deklarovaná německým výrobcem je 6 měsíců pro matraci a rok pro kompresor dodávaný se systémem..

Bronigen BAS 4000 C.

Další trubicový model německého výrobce určený k léčbě pacientů se III závažností dekubitů. Je to mnohem levnější než předchozí: můžete si koupit antidekubitní matraci o rozměrech 190x90x11 cm a maximální přípustné zatížení 140 kg za 22 290 rublů.

Jedná se o systém 17 válců upevněných společně se dvěma volnými okraji. Nádoby 6 až 11 mají mikrootvory, kterými je vyfukováno tělo pacienta. Vybavena nylonovou nebo polyuretanovou ochrannou přikrývkou, kterou lze zajistit tlačítky a prakticky tichým kompresorem.

Záruka na výrobek, stejně jako na předchozí model, je 6 měsíců na matraci a 12 měsíců na kompresor.

Barry mezzo základní

Systém s charakteristikami podobnými předchozímu modelu, ale od čínského výrobce, lze zakoupit za neúplných 9 000 rublů.

Trubková matrace se skládá z 21 balónků a je určena k léčbě pacientů se středně těžkými až těžkými dekubity. Masážní pohyby systému podporují lepší prokrvení a regeneraci tkání v problémových partiích. Perforované buňky zabraňují vyrážce plenek.

Je doplněn kompresorem s nízkou hlučností, rezervním válcem, opravnou sadou a nepromokavou dekou. Rozměry produktu - 203x91,5x11 cm. Maximální přípustné zatížení - 145 kg. Záruka výrobce - 1,5 roku.

Meditech MT-302

Americký model je ve stejné cenové kategorii. Trubková matrace se skládá ze 17 částí a je určena pro váhovou kategorii do 130 kg. 24hodinové změny tlaku vzduchu vám umožňují aktivně bojovat s přetížením tkání.

Výrobek má laserovou perforaci, která zabraňuje vyrážce plenky. Navrženo pro použití v klinickém prostředí i doma. Vybaven kompresorem se vzduchovým filtrem a snadno čistitelnou přikrývkou. Celkové rozměry: 230x90x6 cm. Záruka výrobce - 1 rok.

Nejlepší buněčné antidekubitní matrace

Barry serio plus

Antidekubitní systém z Číny má buněčnou strukturu. Díky střídavému nafukování a snižování buněk struktury dochází k neustálé masáži těla pacienta, která zabraňuje stagnaci jeho tkání. A perforační systém poskytuje pokožce extra dýchání.

Používá se k léčbě pacientů do 135 kg s dekubity až do II. Stupně včetně. Tuhost výrobku se upravuje v závislosti na hmotnosti pacienta. Díky snadnému použití jej lze použít jak v nemocničním prostředí, tak doma. Celkové rozměry: 200x90x7 cm. Záruka - 1,5 roku. Cena produktu se pohybuje v rozmezí 3,5-5 tisíc rublů.

ORTHOFORMA M-0007

Antidekubitní matrace s voštinovou strukturou z PVC poskytuje účinnou léčbu a prevenci dekubitů. Je indikován na popáleniny a jiné komplexní kožní problémy. Střídavé plnění buněk dokonale ulevuje páteři a zabraňuje ucpání tkání. Dodáváno se vzduchovým kompresorem s dostatečně dlouhou šňůrou (3 m).

Cena produktu začíná od 1980 rublů. Hmotnostní kategorie pacientů je až 135 kg. Celkové rozměry: 200x90x11 cm.

Neponořujte výrobek do vody.

Meditech MT-303

Masážní systém amerického výrobce se skládá ze 130 buněk, střídavě zahrnutých v práci. Je navržen tak, aby účinně bojoval proti přetížení v tkáních těla pacientů se značnou ztrátou motorické aktivity..

Tlak, který se neustále mění pomocí kompresoru mezi tělem pacienta a matrací, rovnoměrně rozděluje zatížení těla. Odolává tedy výskytu stagnace a v důsledku toho proleženin.

Výrobek je vybaven regulací tlaku v závislosti na hmotnosti pacienta a také perforačním systémem, který podporuje aktivnější dýchání pokožky. Celkové rozměry matrace: 200 x 90 x 6,5 cm. Hmotnostní kategorie pacientů - do 130 kg. Záruka na produkt - 6 měsíců. Produkt si můžete koupit za cenu 3000 rublů.